Săptămâna Mare: Iertare

Săptămâna Mare: Iertare

  |  

LUNI

Context: Prima zi a săptămânii ne aduce în față pe tânărul Iosif, care a fost vândut de frații săi/închis în închisoare, ca o prefigurare a ceea ce urma să se întâmple cu Domnul Isus, vândut de Iuda pe 30 de arginți/ închis în mormânt cele 3 zile. Iosif peste Egipt era o prefigurare a biruinței Domnului asupra păcatelor lumii.

Rugăciune:

Să fim atenți la cuvinte, la starea inimii:

dacă ești supărat pe cineva – iartă,

• dacă urăști pe cineva – dă drumul acelei persoane – iartă-l,

• dacă vorbești sau ai vorbit pe cineva de rău (ai vândut pe cineva, vreun frate, sora) – cere-ți iertare și pocăiește-te/eliberează-te, deoarece altfel te va împiedica să aduci rod.

Context: Curățarea Templului -Matei 21:12-16, Marcu 11:15-18, Luca19:45-47

Rugăciune :

• Pentru curățirea vieții personale, uită-te la ce te confrunți, ce ar vrea Domnul să dea afară din viața ta? – dă tu acum!

• Pentru pocăință, mărturisiri de păcate, iertare, sfințire, punere de o parte pentru Domnul. Atenție la idolii din viața noastră!

• Pentru o reumplere cu Duhul, roada Duhului/bucuria ca a unui copil/ manifestată în viața noastră și să strigăm: “Osana , Fiul lui David!”

Context: Istoria smochinului neroditor, cel care s-a uscat prin blestemul Domnului.

(Matei 21:17-19, Marcu 11:12-24) e o pildă din care reiese faptul că Dumnezeu este iubire dar, și dreptate, că El dorește ca noi să aducem rod pentru Împărăție.

Rugăciune :

• Cere-I iertare Domnului dacă nu ai adus rod până acum, și cere-I putere Duhului Sfânt să îți dea putere, călăuzire, curaj în a vorbi, în a arata că Domnul trăiește în tine.

Dă vorba mai departe:

Valorile noastre

Suntem o comunitate de credincioși autentici în trăire și creativi în exprimare, pășind dincolo de ziduri!

Ești binevenit în fiecare duminică de la ora 10! Vino pentru un timp de închinare având ca fundal muzică creștină contemporană, ascultă un mesaj despre Dumnezeu și neapărat rămâi la o cafea după, pentru un timp de părtășie cu noi.

Vizitează-ne duminica viitoare, la 10!

Splaiul Tudor Vladimirescu 16A, Timișoara (În zona Piața Maria, lângă Univ. de Medicină-Farmacie)