“Fiți plini de Duh!” – Adi Petrovai. Închinare: Andrei & Luminița Tomuța (12.12.2021)

  |  

Omul duhovnicesc este omul predat lui Dumnezeu, călăuzit, condus de Duhul lui Dumnezeu. Când Duhul Sfânt e activ in noi, avem parte de roada Duhului, iar dacă îi dăm ocazia, El va lucra și supranatural prin noi.

Să aprofundăm împreună pasajul: “Și nu vă îmbătați de vin, care duce la destrăbălare, ci fiți plini de Duh, vorbind între voi cu psalmi, imnuri și cântări duhovnicești, cântând și aducând laudă Domnului în inima voastră și mulțumind întotdeauna pentru toate lui Dumnezeu Tatăl, în Numele Domnului nostru Isus Cristos.” (‭‭Efeseni‬ ‭5:18-20‬ ‭NTR)

Mesaj: Adi Petrovai. Închinare: Andrei și Luminița Tomuța.


Duhul Sfânt e Dumnezeu. Relația cu Dumnezeu Duhul Sfânt este vitală umblării noastre cu Isus Hristos. Trebuie să îl tratăm pe Duhul Sfânt ca pe o persoană care vrea să ne conducă, să vorbim cu El să Îl chemăm în ajutor, să îl onorăm, să cultivăm o relație cu El.

Cum pot fi umplut și condus de Duhul lui Dumnezeu? Cere-l pe Duhul Sfânt, perseverează înaintea lui Dumnezeu și ascultă de Duhul Sfânt. Așa creștem, așa suntem umpluți, ascultând de El. Caută să nu fii dependent de stimuli externi, de cine cântă sau de cine predică, sau dă îndemn la rugăciune, sau de atmosferă. Nu fii dependent de nimic, ci doar de Dumnezeu. Folosește-te de toate lucrurile, dar fii dependent doar de Duhul lui Dumnezeu. Relația cu Duhul Sfânt nu ar trebui să fie ceva complicat, ci  trebuie doar să o cultivăm. El ni-L revelează pe Hristos, ne conduce în închinare, în adorarea lui Isus Hristos.

Romani 8:26 spune că nu știm cum și ce ar trebui să ne rugăm. Pentru că Duhul Sfânt cunoaște voia Lui Dumnezeu, suntem dependenți de El în rugăciune, pentru a ne ruga în acord cu voia lui Dumnezeu. Altfel nu ne vom ruga ce trebuie, nu ne vom ruga voia Lui Dumnezeu. Doar dependenți de Duhul ne putem ruga în acord cu ceea ce Dumnezeu vrea să facă.

Duhul Sfânt cunoaște totul. „Mângâietorul, adică Duhul sfânt pe care îl va trimite Tatăl în numele Meu vă va învăța toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ceea ce v-am spus Eu”. El ne va aduce aminte, El cunoaște toate lucrurile. Chiar și în lucruri de zi cu zi, despre care nu găsim în specific ce să facem în Cuvântul lui Dumnezeu, dacă ai o relație cu o relație cu Duhul lui Dumnezeu în care ești condus de El, vei ști dacă să faci sau să nu faci anumite lucruri.

Dacă vrei să știi voia lui Dumnezeu pentru viața ta, umblă cu Duhul sfânt, El o cunoaște. E cel mai important lucru, să umblu cu Duhul Sfânt. Dacă umblu cu El, o să îmi cunosc și chemarea și o să și umblu în ea.

Tot ce are legătură cu Dumnezeu trebuie cultivat în Cuvântul lui Dumnezeu. Nimic pe lângă, nimic pe lângă, ci doar în Cuvântul Lui. Acolo e stabilitate, acolo e adevărul, acolo e viața, acolo e adevărată călăuzire, în cuvântul Lui. Nu ar trebui să treacă moment, zile, fără să cultiv Cuvântul lui Dumnezeu în inima mea. Când încep să nu am chef de Cuvântul lui Dumnezeu, e un semn că pe undeva relația mea cu Duhul Sfânt suferă, pentru că Duhul Sfânt acolo mă conduce. Am chef de Biblie? Cum citesc? Sunt eu captivat și hrănit, sau doar citesc? Pot analiza acest lucru – dacă nu mă hrănesc din Cuvânt, dacă nu e desfătare pentru mine, ceva nu e ok în relația mea cu Dumnezeu.

Fii la curent cu ultimele noutăți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/CasaInchinarii.ro

Urmărește-ne pe Instagram: https://www.instagram.com/casainchinarii.ro

Urmărește-ne videourile pe TikTok: https://www.tiktok.com/@casainchinarii.ro

Subiecte: | | |

Dă vorba mai departe:

Valorile noastre

Suntem o comunitate de credincioși autentici în trăire și creativi în exprimare, pășind dincolo de ziduri!

Ești binevenit în fiecare duminică de la ora 10! Vino pentru un timp de închinare având ca fundal muzică creștină contemporană, ascultă un mesaj despre Dumnezeu și neapărat rămâi la o cafea după, pentru un timp de părtășie cu noi.

Vizitează-ne duminica viitoare, la 10!

Splaiul Tudor Vladimirescu 16A, Timișoara (În zona Piața Maria, lângă Univ. de Medicină-Farmacie)