În 2 aprilie 2022, la Biserica Casa Închinării din Timișoara a avut loc un maraton de rugăciune creativă de 12 ore. Rugăciunea creativă este diferită de timpul normal de rugăciune al unei biserici, împletind dimensiunea rugăciunii cu arta și profeticul.
Maraton de rugăciune creativă
Dorina Cușniriuc, lider de rugăciune al bisericii Casa Închinării: „Rugăciunea creativă s-a născut într-o dimineață, când Dumnezeu m-a trezit și am avut două cuvinte: Laudă și Mulțumire. Pe lângă cele două cuvinte, am primit și cele nouă stații, locurile unde oamenii se roagă pentru acele motive de rugăciune. Ideea de zid a venit de la Ileana Popa. Ei i s-a aprins în inimă acel gând de zid al plângerii din Ierusalim, dar noi să schimbăm acel zid în zidul de laudă și mulțumire. Astfel, împreună cu o echipă de oameni din biserică, am reușit să realizăm acest gând din inima noastră.”
Evenimentul a fost deschis membrilor bisericii, dar și oricărei persoane care a dorit să aducă laudă și mulțumire lui Dumnezeu în acest mod creativ. Au participat aproximativ 60 de persoane.
Dorina Cușniriuc: „Din gândurile oamenilor care au fost la rugăciune: «Mulțumesc că sunteți în viața mea. Pentru prima dată văd o astfel de rugăciune de mulțumire!». Un alt gând: «Am avut o experiență minunată pe acest traseu și m-am eliberat de emoțiile negative»”.
Context
Biserica Casa Închinării pune accent pe autenticitate, creativitate și o spiritualitate autentică, iar acest maraton se încadrează în această viziune.
Dorina Cușniriuc: Rugăciunea și creativitatea fac parte din ADN-ul bisericii Casa Închinării. Prin această rugăciune creativă, am reușit să exprimăm ceea ce Dumnezeu a pus în ADN-ul Casei Închinării.
Casa Închinării a organizat și în trecut astfel de întâlniri de rugăciune și dorește să continue frecvent în viitor, încurajând membrii (și nu numai) să se roage și să nu se lase.
Ești binevenit în fiecare duminică de la ora 10! Vino pentru un timp de închinare având ca fundal muzică creștină contemporană, ascultă un mesaj despre Dumnezeu și neapărat rămâi la o cafea după, pentru un timp de părtășie cu noi.