• Acasă
  • Resurse media
  • Ce să facem în situații de abuz, de pagubă sau atunci când suntem nedreptățiți?

Ce să facem în situații de abuz, de pagubă sau atunci când suntem nedreptățiți?

  |  

Ce să facem în situații de abuz, de pagubă sau atunci când suntem nedreptățiți? Pavel ne conduce într-o dimensiune a vieții creștine în care pierderile devin câștiguri, dacă înțelegem principiile spirituale din spatele lucrurilor.

Mesajul complet: https://www.youtube.com/watch?v=1BmR83FOZ3w

Vom parcurge împreună un verset din 1 Corinteni, precum și alte pasaje din Biblie. „Chiar faptul că aveți judecăți între voi este un cusur pe care-l aveți. Pentru ce nu suferiți mai bine să fiți nedreptățiți? De ce nu răbdați mai bine paguba?” (1 Cor. 6:7)

Un alt pasaj relevant este: „Ați auzit că s‑a zis: «Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte». Dar Eu vă spun să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci aceluia care te lovește peste obrazul drept, întoarce‑i‑l și pe celălalt. Celui ce vrea să te dea în judecată și să‑ți ia cămașa, lasă‑i și haina, iar dacă cineva te obligă să mergi cu el o milă, mergi cu el două mile. Celui ce‑ți cere, dă‑i, iar pe cel ce vrea să împrumute de la tine, să nu‑l refuzi. Ați auzit că s‑a zis: «Să‑l iubești pe semenul tău, și să‑l urăști pe dușmanul tău.» Dar Eu vă spun: iubiți‑vă dușmanii, binecuvântați‑i pe cei ce vă blestemă, faceți‑le bine celor ce vă urăsc și rugați‑vă pentru cei ce vă asupresc și vă persecută, ca să fiți astfel fii ai Tatălui vostru Care este în ceruri! Căci El face să răsară soarele Lui peste cei răi și peste cei buni, și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Căci, dacă‑i iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată aveți? Oare vameșii nu fac la fel? Și dacă vă întâmpinați cu dragoste doar frații, ce lucru în plus faceți? Oare neamurile nu fac la fel? Fiți deci desăvârșiți, așa cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit”. (Matei 5:38-48)

Subiecte: | | | | |

Dă vorba mai departe:

Valorile noastre

Suntem o comunitate de credincioși autentici în trăire și creativi în exprimare, pășind dincolo de ziduri!

Ești binevenit în fiecare duminică de la ora 10! Vino pentru un timp de închinare având ca fundal muzică creștină contemporană, ascultă un mesaj despre Dumnezeu și neapărat rămâi la o cafea după, pentru un timp de părtășie cu noi.

Vizitează-ne duminica viitoare, la 10!

Splaiul Tudor Vladimirescu 16A, Timișoara (În zona Piața Maria, lângă Univ. de Medicină-Farmacie)